Wången 17/11 SSRK

Ja i lördags bar det av til Wången på utställning igen. Skulle bli hur skoj som helst, vi var taggade till tusen =) Så tidigt på morgonen packar vi inoss i bilen och drar iväg.
 

Se här vilka som tittade förbi =) Johanna & lilla Jing, som för övrigt kommer bli världens hjärtekrossare när hon blir vuxen. Så vacker.
image65

Agrsosofens Fandango om jag inte missminner mig, det är dålig kvalisort på bilderna men utställningen var i ett ridhus & belysningen var lite skum. Fandango är ju Isaks barnbarnsbarn, tyvärr hann vio inte prata med dem. Men vi hejjade =)
image66

image67



Soya tar det lite piano innan det är hennes & husses tur i ringen
image68


Vackra soya står fint. Vidar Grundtjern (domaren) verkar grunna på vad han ska göra. Tyvärr gick det inte så bra den här gången. Men det kanske inte är så konstigt när domaren föredrog fettolabbar. Ja jag hade kunnat säga "den grövre modellen", men en del hundar börjar man ju fundera över. När man ser sex till nio månaders valpar som är lika stora som soya som är drygt två år gammal då är ngt fel. Visst är soya en slank dam men hon väger ändå nästan 30kg. Ska en valp se ut så ? hur stor ska eg en hane vara? många vi såg vägde säkert en 50 kg, jag skojar inte. Man blir faktiskt mörkrädd. Men lite tummen upp ändå te domaren som påpekade till flera att dekunde må bra av att gå ner några kilo. Pratade med en kvinna som födde upp labradorer, mer av soyas modell alltså och hon berättade att man idag får avliva flera hundar när de kommit up i åldrarna eftersom deras armb¨ågar klappar ihop. Å då är de redan röntgade utan anmärkningar på såväl höfter som armbångar. Hemskt. Nej jag röstar för friska, slanka, muskulösa labradorer.
image69

Då var det dags för oss att springa lite.runt runt.
image70
Stackars domaren blev huvudkös, likaså jag. huvudsaken är nog att Isak kom med=) Isak var som vanligt (är oftast så) enda deltagande i sin klass och han fick etta och CK och kom tvåa i bhkl!! tjoho! samt en fantastisk kritik, domaren hade idel lovord till honom och sa att det är ovabligt med en sådan frisk och fin hund i den åldern, oavsett ras. tack och bock.
image71


Efter vårt deltagande följde en lååån väntan på att få ställa upp i BIS Veteranringen. Men tyvärr gick det inte hela vägen utan vi hamnade på en sjätteplats. Men det gör inget Isak gick och kändes jättebra så det var en bra dag ändå.

    Soya och Isak vilar när vi käkar lunch & väntar.


                  


image76

synd att det vart suddiga bilder.
image77


 Varför kan jag inte rotera bilden??? jaja får la bli som det blir då.


 Kritik
Helhetsintryck: utmärkt
Mkt bra huvud och uttryck. Bra hals & resning, välvinklad, välgående. utmärkt päls och svans.
15 ½ år i superkondition. GRATTIS!!!!!!!


Lite mer bilder från fjällturen

image55
image56

image57

image58

image59







image64

Bilder till fjällturen nov-07

Turen kan börja. Här är Gustav, Maria & Dennis.

image32

en vinglig hängbro som hundarna tyckte var mkt jobbig att gå över
image33

   Både Isak & Soya har fina klövjeväskor så att de kan bära sin mat själva=)



Lunch dag ett, korvgrillning vid rastplatsen som låg närmare eb kilometer från vägen än "ett par hundra meter", eller hur killar=)
image34
image35

Isak var vid det här laget både kall och våt och tyckte inte alls att det var skönt att ligga still, men han fick på sig sitt täcke och la sig vid Gurras ryggsäck så lite värme lyckades han nog få.Men det var skönt att komma igång sen efter maten.
image36


image39

image40image41

Maria & Jag vid Lunndörrstugan dör vi sov. Så här pigga & fräsha var vi INTE kvällen innan =)
image42


image43


image44

image45

image46

image47
Isak trivs som fisken i vattnet att springa runt på fjället och spåra lämmel och ripa.
image48

image49

image50

image51
"Pyramiderna" tre bergformationer som fått sin form under istiden. Fantastiskt vackert.
image52
Lunch dag två, bestod av mackor & varma koppen, men killarna skulle tända eld ändå =)Boys will be boys
image53


image54

Fjälltur nov-07

Den här helgen åkte vi till vålådalen på en fjälltur, hur mysigt som helst. Vägen upp te Lunndörrstugan var dock jobbig. Snö, regn och riktigt kallt och blött. Jag var trött & blöt och Isak med. Han gjorde några vurpor medn hängde på hur bra som helst. Men vi hade en urmysig kväll tillsammans allihopa. Vi gick sammanlagt 16km o kom fram till stugan halv fem ungefär. Dagen efter var mkt bättre, det hade frusit ngt under natten så underlaget var jättebra, vädret var vackert, det blåste inget och solen kom fram. Underbart härligt!  vi gick nog lite mer den dagen, men det var inte alls lika jobbigt=). Här kommer lite bilder: Hmm det verkar inte som vi får in några bilder, i alla fall inte där jag vill ha dem...så jag får återkomma=)

Skogtur med Soya & Isak

Förra helgen sov Soya över hos oss och på lördagen bestämde vi oss för att åka ut till "Spikisarna" här utanför stan och mysa lite i skogen. Skönt när det kan få springa av sig och nos lite då & då. Här kommer lite bilder:



 Vackra soya ser spöken i skogen, men oj vilken posé.

 kompis va nosar du på?
Soya jar en stooooor pinne=)
image20


Soya & Isak tar en paus                    Båda hundarna i en 90säng? Martina hur tänkte du?
                          


Nåja hundarna sover i alla fall gott!
image25

RSS 2.0